Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este obligată să mențină restricțiile în privința consumului de apă potabilă pentru toți abonații din municipiul Câmpina, urmare a comunicatului Direcției de Sănătate Publică Prahova din data de 16 august 2021.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a prezentat rezultatul analizelor din data de 13 august 2021, în urma cărora a rezultat că numai în punctul de prelevare din zona Voila a fost confirmată în continuare prezența bacteriei Clostridium perfringens. În toate celelalte zone ale municipiului Câmpina, rezultatele probelor prelevate s-au încadrat în parametri de potabilitate.

Cu toate acestea, DSP Prahova a decis menținerea măsurilor preventive de protecție a sănătății consumatorilor branșați la întreg sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din municipiul Câmpina, „până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametri de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare”.

Astfel, până la sosirea rezultatelor noilor probe prelevate, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că va menține alimentarea cu apă potabilă prin containere în locațiile deja stabilite cu autoritățile locale și recomandă populației municipiului Câmpina să respecte indicațiile Direcției de Sănătate Publică, de fierbere a apei timp de cel puțin 10 minute înainte de consum.

PUNCTELE DE ALIMENTARE CU APĂ sunt următoarele :

• Spitalul Municipal Câmpina
  • Spitalul de Psihiatrie Voila
  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”
  • Piaţa Centrală Câmpina
  • Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (strada Simion Bărnuțiu 12)
  • Pasajul pietonal „La ceas”
  • Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
  • Asociația „Casa Speranței” (cartier Slobozia)
  • Drumul Taberei, intersecția cu strada Voila
  • Strada Silvicultorului
  • Strada Buciumului

Totodată, HIDRO PRAHOVA SA anunță că procesează în continuare, în paralel cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, o nouă serie de probe prelevate în data de 16 august 2021, urmând să acționeze în consecință, în funcție de rezultatul acestora. În ultimele zile, societatea HIDRO PRAHOVA SA a  continuat operațiunile de curățare și igienizare, atât a rezervorului din zona Muscel, cât și a instalațiilor aferente, precum și monitorizarea calității apei furnizate, prin analize zilnice ale parametrilor de potabilitate.