Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că începând din data de 20 august 2021, ora 17.30, a luat decizia de a ridica restricțiile în privința consumului de apă potabilă pentru abonații din municipiul Câmpina, alimentați din Stația de apă Muscel – Câmpina. Măsura a fost adoptată ca urmare a comunicării oficiale transmise de Direcția de Sănătate Publică Prahova, care a confirmat că apa potabilă din această zonă îndeplinește toate condițiile de calitate prevăzute de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările și completările ulterioare. În fapt, este vorba despre abonații din cea mai mare parte a muncipiului Câmpina, pentru care s-au impus măsuri preventive în privința consumului, începând din data de 13 august 2021.

Potrivit evaluării Direcției de Sănătate Publică Prahova, restricțiile de consum se mențin numai pentru abonații din zona Voila - Spital, care locuiesc pe străzile:  Drumul Taberei (de la rezervorul Muscel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului și Buciumului, urmând să fie menținute până la procesarea tuturor analizelor prelevate pentru această zonă.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA va asigura și în perioada următoare necesarul de apă pentru abonații din zona Voila - Spital, prin suplimentarea containerelor tip IBC, amplasate astfel încât să asigure continuitatea alimentării cu apă potabilă și un acces facil pentru utilizatori.

Conform planului de măsuri comunicat Direcției de Sănătate Publică și autorităților locale din municipiul Câmpina, societatea HIDRO PRAHOVA SA va continua activitatea de monitorizare a calității apei potabile, rezultatele urmând să fie prezentate public.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA realizează analize fizico-chimice si bacteriologice pentru apă potabilă, prin laboratoarele specializate din Câmpina, Sinaia (Oppler) si Fântânele (Mizil), pe bază de comandă sau cerere, din partea tuturor celor interesati. Probele vor fi prelevate de solicitanti din surse proprii, în conditii comunicate în prealabil de către personalul de laborator.

Laboratoarele Societatea HIDRO PRAHOVA SA sunt înregistrate la Ministerul Sănătătii, în vederea efectuării monitorizării de control a calitătii apei potabile. Procedurile de verificare se derulează în conformitate cu programele de monitorizare prevăzute de legislatia în vigoare.

În plus, calitatea apei produse si distribuite de Societatea HIDRO PRAHOVA SA este verificată si prin Directia de Sănătate Publică Prahova, care efectuează analize fizico-chimice si bacteriologice, conform monitorizării de audit. Valorile indicatorilor de calitate pentru apa potabilă trebuie să se încadreze în prevederile Legii apei potabile nr.458/2002, completată si modificată prin Legea 311/2004.

Pentru monitorizarea calitătii apei la iesirea din statia de tratare, frecventa de prelevare a probelor si parametrii indicatori pentru monitorizarea de control se realizeaza în functie de volumul de apă mediu produs în mc/zi. În privinta monitorizării apei la consumator, prelevarea probelor va depinde de numărul locuitorilor din zona de distributie.