foto consumatori fraudulosi03092021

sigle fonduri

20.09.2021

Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, anunță începerea lucrărilor de reabilitare și extindere la trei Stații de tratare a apei potabile, situate în principalele cartiere ale orașului Comarnic - Vatra Sat, Ghioșești și Valea lui Conci. Cele trei obiective de investiții sunt incluse în Contractul de lucrări “Reabilitare și extindere stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia – Județul Prahova” (CL1 Lot 3).

Contractul de lucrări face parte din Proiectul “Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Finanțarea UE este de 85% din valoarea investiției, restul fiind acoperit de operatorul regional HIDRO PRAHOVA SA, bugetul local și bugetul de stat.

Termenul de execuție a fost stabilit la 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor, antreprenorul celor trei investiții fiind SC ASGO TELECOM SRL București.

Pentru Stația de tratare a apei potabile Vatra Sat, valoarea lucrărilor de investiții se ridică la 1.373.672,67 lei, reabilitarea și extinderea urmând să fie realizate prin automatizarea instalației de tratare, realizarea de cămine noi, instalarea echipamentelor de măsurare a debitelor de apă brută pe toate conductele de intrare în stație, reabilitarea căminelor de vizitare existente, introducerea mai multor trepte de tratare a apei, reabilitarea și echiparea cu indicatori de nivel a rezervorului de apă potabilă.

Lucrările de reabilitare și extindere la Stația de tratare a apei potabile Ghioșești vizează automatizarea instalației de tratare, realizarea de cămine noi, instalarea echipamentelor de măsurare a debitelor, reabilitarea căminelor de vizitare, derularea mai multor etape în procesul de tratare a apei, reabilitarea și echiparea cu indicatori de nivel a rezervorului de apă potabilă, toate acestea reprezentând investiții în valoare de 1.331.038,61 lei.

La Stația de tratare apă potabilă Valea lui Conci, investițiile vor fi în valoare de  2.636.624,18 lei și se vor concretiza prin: reabilitarea căminului de distribuție apă brută, a decantoarelor suspensionale, construirea căminului debitmetru, a bazinului de stocare apă filtrată și a bazinului de stocare/îngroșare nămol.

În urma reabilitării și modernizării stațiilor de tratare menționate, prin înlocuirea, echiparea și automatizarea instalațiilor, calitatea apei potabile se va îmbunătăți pentru cei peste 10.300 de locuitori ai orașului Comarnic. În plus, extinderea sistemului de tratare a apei potabile și eliminarea riscului de contaminare a apei care ajunge la beneficiari vor avea efecte pozitive semnificative asupra întregii comunități și implicit asupra mediului.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.