Index consum apă


Consum apă

Pentru înregistrarea corectă și eficientă a consumului de apă, indexul afișat de contor se poate transmite:

     Direct din contul de client, accesând platforma client HPH: https://www.client-hph.ro/index.php?action=login

     La telefoanele: 0800.800.820 – GRATUIT în  orice rețea

                                        0244.522.820 – TARIF NORMAL în orice rețea

Serviciul este disponibil începând cu data de 25 până în ultima zi a fiecărei luni. Pentru a putea transmite indexul autocitit, este necesar să introduceți codul de utilizator. Acesta se află pe factură, sub denumirea COD AUTOCITIRE.

Transmiterea indexului te ajută să plătești exact cantitatea de apă consumată și să monitorizezi costul facturilor tale.

Cum citim corect contorul şi cum transmitem indexul

Având în vedere că în instalații se regăsesc contoare de apă cu diferite tipuri de afișaj, citirea acestora se efectuează de la stânga la dreapta, începând de la primul număr (fără acele zerouri care pot fi afişate în partea stângă a afişajului) până la virgulă sau până la capătul din dreapta, dacă în acea fereastră sunt numere întregi, fără zecimale. Practic, indexul care trebuie citit este reprezentat de cifrele de culoarea neagră scrise pe cadran. Subdiviziunile metrului cub nu se citesc, acestea fiind de regulă de culoare roșie sau marcate prin ace indicatoare în partea de jos a cadranului.

Exemple contoare:

În cazul acestui contor, se citesc toate cele cinci cifre de culoare neagră înscrise în decupajul din partea superioară a cadranului.  Subdiviziunile metrului cub sunt reprezentate de ceasurile mici din partea de jos a cadranului, marcate cu inscripţiile „x 0.0001, x 0.001, x 0.01, x 0.1” și nu se citesc.

Pentru acest contor, utilizat cu precădere în condominii/blocuri, se citesc primele cinci cifre de culoare neagră înscrise în decupajul din partea superioară a cadranului. Cifrele roșii reprezintă subdiviziunile metrului cub. Citirea acestora nu este necesară.

Notă:HIDRO Prahova S.A. îşi rezervă dreptul de a nu utiliza pentru facturare indexul transmis, dacă se constată că este necesară efectuarea unei citiri de către reprezentantul societății. Asigurarea accesului la contor este singura cale de a oferi un serviciu corect facturat şi posibilitatea de a avea un control asupra consumurilor.

 

Sari la conținut