Fonduri Europene
–
Prezentarea proiectului: Fazarea proiectului „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” – Contract de finanțare: 8/ 06 decembrie 2016
Proiectul „Fazarea proiectului Reabilitării și modernizării sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” (cod MySMIS 2014+104337) este implementat de operatorul regional de apă și canalizare Hidro Prahova SA și are o valoare totală de 332.744.555,00 lei. Derulat pe o perioadă de 80 de luni, între 1 iulie 2014 și 28 februarie 2021, proiectul beneficiază de investiții nerambursabile în valoare de 217.048.324,00 lei, acoperind 91,87% din valoarea totală eligibilă aprobată, finanțare asigurată prin Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Detalii proiect
Obiective:
Fazarea proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova
Obiectivul general al proiectului „Fazarea proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” constă în continuarea lucrărilor aferente Fazei 1 a POS Mediu 2007-2013, cu scopul îndeplinirii obiectivelor asumate prin Contractul de Finanțare nr. 121443/20.05.2011. Indicatorii fizici ai proiectului vizează extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă potabilă și canalizare, în vederea atingerii țintelor asumate prin Tratatul de aderare. Proiectul se adresează unor localități din județul Prahova (situat în partea central-sudică a României, în Regiunea Sud Muntenia).
Obiective specifice:
1. Sistemul de alimentare cu apă Breaza va beneficia de investiții constând în: 1 captare de apă – Valea lui Bogdan, extindere conductă de aducțiune 0,45 km, extindere rețea distribuție 0,02 km, stație nouă de pompare 1 buc, modernizarea și extinderea a 3 stații de tratare de dimensiune medie în Comarnic, pentru îmbunătățirea calității apei. Acestea vor fi realizate prin continuarea contractelor de lucrări CL1 – Reabilitare și Extindere Stații de Epurare Apă Uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova (contract reziliat) și CL5 – Captare Valea lui Bogdan, Stații de Pompare Apă Breaza și Comarnic, Extindere rețea de distribuție a apei în orașele Breaza și Comarnic, județul Prahova.
2. Sistemul de alimentare cu apă Sinaia va beneficia de investiții constând în: extindere conductă de aducțiune 0,05 km, stație nouă de pompare 1 buc, reabilitarea a 6 facilități de clorinare în Sinaia, Bușteni și Azuga, realizate prin contractul CL1 – Reabilitare și Extindere Stații de Epurare Apă Uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova (contract reziliat).
3. Aglomerarea Câmpina va beneficia de investiții constând în: extinderea rețelei de canalizare cu 26,18 km, reabilitarea rețelei existente pe o lungime de 1,79 km, 22 stații de pompare ape uzate noi, conductă nouă de presiune 4,31 km și stația de epurare ape uzate din Câmpina pentru 51.250 l.e., realizate prin contractele: CL2 – Reabilitarea și extinderea stațiilor de epurare ape uzate în orașele Câmpina și Plopeni, județul Prahova, și CL8 – Extindere rețea de canalizare în orașele Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, județul Prahova.
4. Aglomerarea Breaza va beneficia de investiții constând în: extinderea rețelei de canalizare cu 38,74 km, conductă de presiune 10,00 km, stații de pompare apă uzată 77 buc și stația de epurare ape uzate din Breaza pentru 36.000 l.e., realizate prin CL6 – Extindere rețea de canalizare în orașul Comarnic, județul Prahova, și CL7 – Extindere rețea de canalizare în orașul Breaza, județul Prahova.
5. Aglomerarea Sinaia va beneficia de investiţii constând în: stația de epurare ape uzate din Sinaia pentru 34.150 l.e realizată prin contractul CL1 – Reabilitare și Extindere Stații de Epurare Apă Uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova (contract reziliat); suplimentar, componenta neeligibilă realizată în cadrul CL4 – Extindere rețea de canalizare și colector în orașele Azuga, Bușteni și Sinaia, jud. Prahova conține investiții constând în: extinderea rețelei de canalizare cu 12,60 km, reabilitarea rețelei existente pe o lungime de 2,32 km, 14 stații pompare ape uzate noi, conductă nouă de presiune 3,21 km.
6. Aglomerarea Mizil va beneficia de investiţii constând în: stația de epurare ape uzate din Mizil pentru 18.000 l.e. realizată prin contractul CL3 – Reabilitarea și extinderea SEAU în orașele Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, jud. Prahova.
7. Aglomerarea Vălenii de Munte va beneficia de investiţii constând în: extinderea rețelei de canalizare cu 14,32 km, conductă de presiune 1,96 km, stații de pompare apă uzată 10 buc și stația de epurare ape uzate din Vălenii de Munte pentru 19.000 l.e. realizate prin CL3 – Reabilitarea și extinderea SEAU în orașele Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, jud. Prahova și CL8 – Extindere rețea de canalizare în orașele Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, jud. Prahova.
8. Aglomerarea Plopeni va beneficia de investiţii constând în: stația de epurare ape uzate din Plopeni pentru 35.000 l.e. realizată prin contractul CL2 – Reabilitarea și extinderea stațiilor de epurare ape uzate în orașele Câmpina și Plopeni, jud. Prahova.
9. Aglomerarea Urlați va beneficia de investiţii constând în: stația de epurare ape uzate din Urlați pentru 10.500 l.e. realizată prin contractul CL3 – Reabilitarea și extinderea SEAU în orașele Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, jud. Prahova.
10. În cadrul proiectului „Fazarea proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” sunt propuși spre realizare următorii indicatori fizici:
După finalizarea investițiilor în aglomerările acoperite de proiect, se preconizează că stațiile de epurare vor îndeplini toate normele prevăzute în Directiva privind apele uzate urbane, respectiv art. 4 și 5, urmând ca aglomerările să fie conforme.
Rezultate:
Pentru sectorul de alimentare cu apă:
Pentru sectorul de apă uzată:
Proiectul susține implementarea strategiei de management a nămolului provenit de la stațiile de epurare și stațiile de tratare a apei, aprobată de S.C. HIDRO PRAHOVA S.A.
![]() |
![]() |
![]() |
|
! Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
!! Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României